In de opslagruimte staat een houten wierrokhouder met een klein stukje wierrook en een aansteker. Deze wierrok wordt aangestoken en in de houder worden gezet. De aansteker wordt meegenomen voor de wierrook in de zaal.
Het naai-kistje wordt van de opslagruimte in de zaal gezet voor het kastje naast de ingang.
De waterkoker wordt gevuld met vers water.
De kopjes en waterkoker worden op het kastje naast de ingang van de dojo gezet.
Op dat kastje wordt ook de kleine wierrookhouder gezet. In de kleine wierrookhouder wordt een dun stokje wierrook aangestoken.
Het houten bankje staat in het midden van de kamiza met daarop de Katana-kake. Daarachter twee gym-banken met daarop de paarse doek en de grote wierrookhouder. Lange jiku hangen ongeveer 10cm boven de achterste bank.
Korte jiku hangen met de met het middelste karakters ongeveer op 150cm.
In de grote wierrookhouder wordt een dik stokje wierrook aangestoken.
De vloer van de zaal wordt geveegd, start bij de kamiza en eindig bij de shimoza.