Evenementen

Aankondiging: Hatsu keiko 2016

Elk jaar starten we bij Kochōkai het nieuwe jaar met een nieuwjaarstraining. Dit jaar worden we weer begeleid door de taiko-spelers (japanse drum) van 円太鼓 – Circle Percussion. Deze training is open voor iedereen die een bokken kan vasthouden en mee wil doen met deze traditie.

Mugai ryū taikai 2015

Kochōkai organiseert in het weekend van 29 en 30 augustus een seminar iaihyōdō met aansluitend de tweede Europese taikai onder leiding van Niina Gyokusou Toyoaki de huidige soke (hoofdmeester) van Mugai ryū meishi-ha. Het is een groot voorrecht om direct onder de instructie van de hoofdmeester te kunnen trainen. Alle Mugai ryū meishi-ha leeringen en …

Mugai ryū taikai 2015Lees verder »

Zomer BBQ 2015

Op zondag 5 juli organiseren Ann- en ik een BBQ in de zaal (en op het grasveld) tegenover ons huis. Vrienden, familie en studenten van Ann-, Arjan, Kochōkai en Aikidojo zijn uitgenodigd.

Mugai ryū kōshūkai 2015

Tenshinkai dōjō in Köln organiseert in het weekend van 6 en 7 juni een seminar iaihyōdō en kenjutsu onder leiding van Luciano Morgenstern (Niina Gyokusou Toyoaki is helaas verhinderd) van Mugai ryū Meishi ha.

Open-trainingsdag 17 mei

Meifu Shinkage ryū werd opgericht door Someya Chikatoshi in de jaren ’50 van de vorige eeuw en specialiseert zich in verborgen, kleine wapens (onkenjutsu) en met name in werpspijkers (shurikenjutsu). Mugai ryū is een klassieke Japanse krijgsschool (koryū 古流), die zich richt op het gebruik de katana 刀 (het langzwaard) en met name op het gebruik van …

Open-trainingsdag 17 meiLees verder »

Atsushi Mimuro – mei 2015

Aikidojo Haarlem organiseerde op 7 mei wederom een prachtige Aikido stage met gastdocent Atsushi Mimuro (7de dan, shihan) en Kochōkai – Budōkan in Haarlem had de eer van gast-locatie voor dit evenement.

Yuwakai Lenteschool 2015

Elk jaar organiseert Aikidobond Yuwakai haar lenteschool. Dit jaar werd de drie-daagse lenteschool bij Kochōkai – Budōkan in Haarlem afgesloten. Op zondag 26 april 2015 gaven Erik Louw en Lionel LeFrank les.